USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Світова федерація бадмінтону продовжила заборону на участь у турнірах для росіян і білорусів

Федерація бадмінтону ухвалила рішення з міркувань безпеки та із солідарності з Україною
бадмінтон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Світова федерація бадмінтону (BWF) відсторонила російських і білоруських спортсменів від змагань. Таким чином вона продовжила дію раніше запроваджених санкцій. Про це пише пресслужба BWF.

Федерація бадмінтону ухвалила рішення з міркувань безпеки та із солідарності з Україною.

"Враховуючи, що конфлікт між Україною та Росією з Білоруссю триває, нещодавні прецеденти з втручанням держав і блокуванням участі спортсменів у змаганнях як рушієм санкцій замість того, щоб дозволити спорту просувати солідарність між людьми, нам здається, що безпекові занепокоєння не перебільшені", – пояснила своє рішення Світова федерація бадмінтону.

До змагань з бадмінтону росіяни чи білоруси можуть долучитися як індивідуальні спортсмени в нейтральному статусі, якщо вони не підтримують війну РФ проти України.

Баскетбол – без Росії та Білорусі

Виконком ФІБА ухвалив рішення не дозволити реєстрацію чоловічої збірної Росії в пре-кваліфікаційному олімпійському турнірі. Рішення прийнято з урахуванням рекомендацій МОК щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях.

Таким чином, визначені всі учасники пре-олімпійського кваліфікаційного турніру. Від Європи там зіграють 16 збірних: Україна, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина та Болгарія.

Пре-кваліфікаційний турнір пройде з 12-го по 20 серпня 2023 року. Команди будуть поділені на дві групи, які визначать по одній збірній, що вийде на олімпійські кваліфікаційні турніри ФІБА, які відбудуться у 2024 році.

Хокей – без Росії та Білорусі до закінчення війни

Збірні Росії та Білорусі не будуть допущені до змагань під егідою Міжнародної федерації хокею (IIHF), допоки триває війна в Україні. Про це заявив президент організації Люк Тардіф у коментарі ESPN.

Він пояснив, що рішення стосовно поновлення росіян та білорусів у міжнародному хокеї залежить від закінчення війни Росії в Україні. 

"Я сподіваюся, що Росія і Білорусь повернуться якомога швидше, тому що це означатиме, що війна закінчилася. Це питання безпеки для вболівальників, наших команд. У будь-якому випадку, немає візи, не можна подорожувати. І ніхто не знає, скільки часу це триватиме", – сказав Люк Тардіф.

Читайте також:
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
"Летить не туди куди треба": Науковці розповіли про точність ракети "Циркон"