USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Між РФ і Саудівською Аравією зростає напруга через скорочення видобутку нафти, – WSJ

Москва продовжує постачати на ринок величезні обсяги дешевої нафти, що підриває зусилля Ер-Ріяда
нафта
Джерело: відкриті джерела

Напруга у відносинах між Саудівською Аравією і Росією зростає, оскільки Москва підриває зусилля Ер-Ріяда щодо підвищення цін, поставляючи на ринок величезні обсяги дешевої нафти. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Саудівська Аравія, яка є лідером Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), вважає, що Росія не повністю виконала свою обіцянку скоротити видобуток у відповідь на західні санкції.

Напруга між двома найбільшими світовими виробниками нафти стає все більш очевидною напередодні вирішальної зустрічі між членами ОПЕК.

Учасники організації мають зустрітися у Відні 4 червня, де мають ухвалити рішення щодо плану видобутку на друге півріччя на тлі зростаючого занепокоєння з приводу того, що уповільнення світової економіки скорочує попит на енергоносії.

Видання зазначає, що раніше цього тижня міністр енергетики Саудівської Аравії зробив попередження нафтовим спекулянтам, сигналізуючи ринку про подальше скорочення видобутку на тлі занепокоєння щодо нещодавнього нарощування коротких позицій і нездатності Росії виконати свої обіцянки щодо добровільного скорочення видобутку.

Міжнародне енергетичне агентство у своїй квітневій доповіді підкреслило, що Росія не досягла повного зменшення видобутку нафти до обіцяних 500 тисяч барелів на добу, повідомляє WSJ.

Через збільшення видобутку нафти Росія збільшила свої доходи, але створила надлишок пропозиції, що спричинило майже 10% падіння цін порівняно з квітнем.

Раніше

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ