USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Усі комунальні підприємства та організації Тернополя розірвуть договори з УПЦ МП

Йдеться про всі комунальні послуги, які отримували церковники
Храм Віри Надії Любові Тернопіль
Джерело: Вікіпедія

Тернопільська міськрада підтримала петицію "Розірвати всі договори міста Тернополя та УПЦ МП", яка у встановлений термін набрала понад 300 голосів. Про це інформує пресслужба міськради.

Тож відтепер усі комунальні підприємства та організації зможуть розірвати з церковниками договори.

"У рішенні, враховуючи факт припинення Управлінню Тернопільської єпархії УПЦ права постійного користування земельною ділянкою, рекомендовано комунальним підприємства, установам та організаціям розглянути можливість розірвання договорів у встановленому законодавством порядку", – йдеться у повідомленні.

Що цьому передувало

17 квітня відбулась позачергова сесія міської ради Тернополя. Під час засідання депутати заборонили користуватися управлінню Тернопільської єпархії Української православної церкви Московського патріархату земельною ділянкою на вулиці Коновальця, 1 в Тернополі, повідомив мер міста Сергій Надал.

Зазначимо, що на цій земельній ділянці, площею пів гектара, розміщений Кафедральний собор Віри, Надії, Любові і матері їх Софії та приміщення Тернопільської єпархії УПЦ МП.

А жителі Тернополя з кінця березня протестували проти діяльності УПЦ МП у місті. Вони регулярно збиралися біля Кафедрального собору Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Також за заборону УПЦ МП збирали підписи.

Нагадаємо, у Раді пропонують розірвати договір оренди з УПЦ МП щодо Почаївської лаври

З середини листопада 2022 року СБУ проводить обшуки в єпархіях УПЦ Московського патріархату. Правоохоронці кажуть, що знаходять там заборонені предмети (зазвичай це російська література та російські настанови), зброю, а також допитують священнослужителів. 

Вже на початку січня президент Зеленський призупинив громадянство низки священників УПЦ МП

Читайте також:
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради