USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

У міста, схоже, буде новий голова
Мамай

Мер Полтави Олександр Мамай

Джерело: відкриті джерела

Міський голова Полтави Олександр Мамай звільнений з посади за рішенням Вищого антикорупційного суду. Про це у Facebook повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

"4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову О. Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.
 
12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради О. Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства", – сказано у повідомленні. 

Раніше

Олександра Мамая засудили за організацію розтрати понад пів мільйона гривень. Оскільки він визнав провину та відшкодував збитки, йому призначили рік іспитового строку.

За даними слідства, Мамай у змові з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста" влаштував на роботу двох людей, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство мера.

Для виплати їм зарплати службовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що зрештою призвело до завдання місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

Читайте також:
В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд
Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження Справа голови Антимонопольного комітету Кириленка: НАБУ та САП відкрили провадження
Більше не в підпорядкуванні Офісу генпрокурора: САП стала самостійним органом Більше не в підпорядкуванні Офісу генпрокурора: САП стала самостійним органом
В Україні за 2023 рік значно зросла кількість судових справ: Більшість із них – адміністративні та цивільні В Україні за 2023 рік значно зросла кількість судових справ: Більшість із них – адміністративні та цивільні