USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Лерос заявив, що виграв у Верховної Ради справу про відсторонення від засідань

Раніше Рада відсторонила Лероса від засідань до кінця війни
Лерос
Гео Лерос
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат Гео Лерос виграв суд у Верховної Ради щодо незаконного відсторонення його від відвідування пленарних засідань. Про це нардеп повідомив 2 травня у своєму Telegram.

"Правильно наголосити, що я виграв суд саме у Зеленського і Єрмака, які безсовісно "нагнули" і без того "нагнутий" парламент. Хай буде соромно всім, хто голосував за моє незаконне відсторонення. Скоро побачимось на роботі!" – написав Лерос.

Раніше

Верховна Рада ухвалила рішення тимчасово відсторонити позафракційного народного депутата Гео Лероса від пленарних засідань. Про це повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

За таке рішення проголосували нардепи від "Слуги народу", "ОПЗЖ", "Довіри", "За майбутнє", "Відновлення України" та "Батьківщини".

Згідно з ухваленим рішенням, Лероса відсторонено до кінця пленарного засідання. А оскільки в Україні війна, то засідання ВРУ не закривалося від 24 лютого 2022 року і триватиме до закінчення бойових дій.

Причиною відсторонення, за словами Гончаренка та Лероса, стало висловлювання останнього в сторону голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Як тоді відреагував Лерос

Гео Лерос вже прокоментував своє відсторонення.

"Сьогодні Верховна Рада відсторонила мене до кінця року від засідань Верховної Ради, через те, що я посмів відвертого агента Кремля Андрія Єрмака назвати "ФСБешною гнидою" в його присутності та присутності "найвеличнішого імператора", – написав він.

Нардеп додав, що за цей рік Єрмак "став олігархом, у тому числі бізнес-партнером Столара і Медведчука". 

"Єрмак, який брехав всій країні про мирні переговори, допомагав ворогу накопичувати армію для наступу та послаблював українську армію", – додав Лерос.

Передісторія

У січні Гео Лерос заявив, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак має спільний будівельний бізнес з обраним від забороненої партії "ОПЗЖ" Вадимом Столаром. А до повномасштабної війни його партнером був і кум Путіна Віктор Медведчук.

Він зазначив, що у 2020 році власники цих компаній Вадим Столар, Влада Молчанова і Юрій Горовий продали 60% бізнесів Віктору Медведчуку за 65 млн доларів. Згодом 10–12% опинилися в руках Артема Колюбаєва. Його наприкінці 2020 року "в рамках врегулювання відносин із Банковою" завів Медведчук.

"За домовленістю з Андрієм Єрмаком, вони почали "партнерити" на трьох: 50% Медведчук, близько 40% Столар та 10–12% – у Колюбаєва (Єрмака)", – написав тоді Лерос. 

І додав, що через початок повномасштабного вторгнення Росії та обміну Медведчука його частка в цьому бізнесі залишилася "безхозною" і повністю опинилась в управлінні Вадима Столара.

Також Лерос заявив, що за каденції Єрмака Колюбаєв очолив Раду з держпідтримки кінематографії, є співвласником продакшену "Ама віжн", бенефіціаром якого до 25 лютого 2020 року був Єрмак. Колишня ТОВ "Спільна Перемога Продакшн" Колюбаєва у 2021 році отримала держфінансування на 25 млн гривень.

Читайте також:
Україна прагне отримати запрошення до НАТО вже на літньому саміті у Вашингтоні, – ОП Україна прагне отримати запрошення до НАТО вже на літньому саміті у Вашингтоні, – ОП
У залишках нової російської ракети до комплексів С-400 виявили іноземні компоненти, – Єрмак У залишках нової російської ракети до комплексів С-400 виявили іноземні компоненти, – Єрмак