USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Японія знижує статус COVID-19 до сезонного грипу

Новий статус означає, що уряд більше не обмежує на законних підставах пересування населення для запобігання зараженню
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Японії вирішили знизити класифікацію коронавірусу до сезонного грипу після того, як ВООЗ оголосила про завершення пандемії. Про це повідомляє NHK.

Новий статус означає, що уряд більше не обмежує на законних підставах пересування населення для запобігання зараженню, і людям буде дозволено ухвалювати деякі рішення самостійно.

Щеплення від Covid-19, як і раніше, будуть безоплатними протягом цього фінансового року, оскільки кількість інфекцій може продовжувати зростати. Міністерство охорони здоров'я також рекомендує людям залишатися вдома протягом п'яти днів після зараження вірусом.

ВООЗ позбавила COVID-19 статусу пандемії

Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії COVID-19. Про це у п'ятницю, 5 травня, повідомили у пресслужбі організації.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус під час брифінгу заявив, що комітет організації з надзвичайних ситуацій напередодні рекомендував йому оголосити про припинення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я, і він прийняв пропозицію.

"Я оголошую кінець COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я. Однак це не означає, що коронавірус більше не становить глобальної загрози здоров’ю. Минулого тижня COVID-19 забирав життя кожні три хвилини – і це лише ті смерті, про які ми знаємо", – сказав він.

Китайська цензура переписує історію виникнення COVID-19

Китайський уряд продовжує породжувати дезінформацію щодо історії виникнення COVID-19, перешкоджаючи зусиллям щодо визначення походження вірусу. Про це передає The New York Times.

Зазначається, що під тиском свого уряду китайські вчені приховали дані, вилучили генетичні послідовності із загальнодоступних баз даних та змінили важливі деталі у матеріалах, представлених у журналах. Редактори західних журналів сприяли цим зусиллям, погоджуючись на ці редагування або відкликаючи статті з неясних причин.

Така цензура нещодавно стала надбанням громадськості, коли міжнародна група вчених виявила дані про генетичні послідовності, які китайські дослідники зібрали на ринку у Вухані в січні 2020 року, але приховували від іноземних експертів протягом трьох років – затримку, яку представники глобальної охорони здоров'я назвали непрощенною.

Також видання зазначає, що немає жодних доказів, що цензура покликана приховати конкретний сценарій виникнення пандемії. Деякі вчені вважають, що COVID-19 передається від тварин до людини природним шляхом. Інші стверджують, що вірус міг поширитись із китайської лабораторії. Обидві сторони наголосили на цензурованих даних на підтримку своїх теорій. Але вчені дійшли згоди в одному: влада китайського уряду задушила пошук істини, йдеться у публікації.

У лютому дослідники підтвердили, що вірус передавався від людини до людини протягом кількох тижнів, і цей факт китайські офіційні особи спочатку ігнорували.

Уряд відреагував на це посиленням онлайн-цензури та контролю над дослідженнями. Спочатку цензура була розрізненою. Міністерство науки та технологій порадило вченим приділяти першочергову увагу боротьбі зі спалахом, а не публікації документів. Один європейський учений згадав, як китайські колеги просили його підписати угоду про нерозголошення, обіцяючи не ділитися даними про дослідження, які вже були опубліковані.

За даними The New York Times, китайські вчені роками ігнорували прохання оприлюднити інформацію про мазки, взяті з ринку у Вухані. Ця відмова завадила спробам визначити, як почалася пандемія.

Доктор Голмс, біолог університету Сіднея, сказав, що ще два роки тому він наголошував китайським дослідникам важливість цих зразків. Він навіть відправив їм послідовність геному єнотовидного собаки, сподіваючись, що вони порівняють його зі зразками, що є на ринку. Дослідники не оприлюднили дані до цього року.

Всесвітня організація охорони здоров'я, яка передбачає сховище надійної інформації про вірус, лише додала плутанини щодо походження пандемії. Після того, як у великому звіті організації та Китаю за березень 2021 року було виявлено помилки, представник агентства Тарік Ясаревич пообіцяв, що офіційні особи виправлять помилки.

За два роки їх немає. Хибний звіт залишається в мережі, і в ньому неточна хронологія ранніх відомих випадків. Ясаревич наразі передає питання про звіт ученим, які його підготували.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет
США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю