USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

У Кропивницькому корегувальника ракетних ударів по енергооб’єктам посадили на 15 рокiв

Зрадник встановлював GPS-трекери на електричні підстанції для подальшого корегування по них ракетних ударів
Затримання_3
Затримання корегувальника ракетних ударів у Кропивницькому
Джерело: Офіс Генерального прокурора

У Кропивницькому суд визнав винним і засудив до 15 років в'язниці з конфіскацією майна мешканця міста, який корегував ракетні удари РФ по енергооб’єктах. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. 

"Прокурори у суді довели, що після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну засуджений почав працювати в інтересах військової розвідки держави-агресора", – заявили в прокуратурі.

На виконання завдань Росії чоловік "зливав" дані про енергооб’єкти, розташовані в межах обласного центру Кропивницького. А також встановлював GPS-трекери на електричні підстанції для подальшого корегування по них ракетних ударів, йдеться в повідомленні пресслужби.

Новини за темою: У Чернівцях агент РФ шпигував за підрозділами ЗСУ, СБУ та прикордонників

За даними слідства, зрадник був затриманий безпосередньо на місці злочину – під час встановлення трекеру на одну із трансформаторних підстанцій міста у січні 2023 року.

Раніше

Залізничний районний суд Львова виніс вирок 47-річному уродженцю Росії Владиславу Козєєву, який фотографував військові об’єкти у Львівській області та надсилав їх росіянам. 

Корегувальника визнали винним у державній зраді та призначили довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Козєєв надсилав представникам РФ відомості про розташування військових об’єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, в тому числі пʼяти мостів. А ще на власний телефон фіксував наслідки ракетних ударів по Львову. Загалом йдеться про 25 епізодів передачі інформації.

Читайте також:
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції