USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Консерви на 74 тонни: У Львівській області знайшли склад із гуманітарною допомогою невідомого походження, – БЕБ

На складі площею 1600 кв. м знайдено близько тисячі піддонів із різними товарами
Гуманітарка
Підпільний склад із товарами схожими на гуманітарну допомогу
Джерело: відкриті джерела

Бюро економічної безпеки України на Львівщині виявило склад гуманітарних товарів невідомого походження. Про це розповів в.о. керівника територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко.

Слідчі дії тривають вже четверту добу. Під час обшуків у п’ятницю, 21 квітня, виявили складські приміщення площею 1600 кв. м, заповнені товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. 

З поміж виявлених товарів: харчові продукти, дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг – всього близько тисячі піддонів. 

Тільки консервів знайшли орієнтовно 74 тонни на 20 млн гривень. Остаточний підрахунок всіх товарів ще не закінчено.

Новини за темою: БЕБ викрило службу таксі на несплаті 52 млн гривень податку

"Зараз ми з’ясовуємо, як ці товари потрапили на територію України, чому не були розподілені та перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги", – говорить Тацієнко.

Співробітники бюро намагаються встановити коло осіб, задіяних у ввезені гуманітарної допомоги. Адже щоб завезти цей вантаж, знадобилося приблизно 60 вантажівок-фур та такі переміщення не могли залишитися непомітними.

Наразі досудове розслідування триває.

Новини за темою: БЕБ передало державі залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд гривень

Раніше в цьому місяці БЕБ Волинської області викрило "волонтерів", які намагалися ввезти вінілові програвачі під виглядом гуманітарної допомоги з Польщі.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку