USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Конфісковані активи продаватимуть через електронні аукціони: Уряд ухвалив рішення

У держбюджеті України вже є 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків
засідання уряду

Ілюстративне фото

Джерело: Facebook Денис Шмигаль

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Про це йдеться на сайті уряду.

Порядок визначає, зокрема, питання використання коштів на відбудову, відбір проєктів і пріоритетність відновлення об’єктів, прозорість звітування.

Уряд також ухвалив постанову, яка регулює продаж конфіскованих російських активів та майна, кошти з яких є одним із джерел наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у держбюджеті України вже є 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків.

"Ми заморозили та конфіскували сотні об’єктів, які належали російському уряду або російським олігархам в Україні. Багато з цих об’єктів зараз фактично простоює. Уряд запустить відкритий та абсолютно прозорий продаж цього майна. Це означає відкриті аукціони, де український чи іноземний бізнес може придбати у власність конфісковані об’єкти", – відзначив глава уряду.

Також прем’єр наголосив, що всі кошти від цього продажу будуть спрямовані на відновлення України, енергосистеми, житла людей, розмінування і "багато інших речей, які повертають надію на краще майбутнє".

Аукціони з продажу будуть проходити за тим самим принципом, як і мала приватизація. Відповідати за них буде Фонд державного майна, таким чином буде збережено принцип відкритості, прозорості та конкуренції.

Конфісковані активи РФ за кордоном

У Європейському Союзі вже склали план, як законно передати Києву щонайменше 33,8 мільярда євро заморожених активів Центрального банку Росії. Кошти планують спрямувати на відбудову України.

Сполучені Штати теж вирішують питання передачі вилучених російських активів Україні. Там ще 29 червня 2022 року міжнародна група з блокування російських активів повідомила, що за 100 днів роботи заблокувала активи росіян, які перебувають під санкціями через воєнну операцію Росії в Україні, на суму понад 30 млрд доларів. У Мін'юсті США в свою чергу заявили про намір направити всі вилучені у росіян активи на потреби України.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації