USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Громадський транспорт Києва під час тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття

З 22 травня заїзд великогабаритного транспорту до столиці під час повітряної тривоги  буде заборонено
Автобус
Джерело: відкриті джерела

З 22 травня наземний громадський транспорт столиці у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття. Про це інформує пресслужба КМДА.

"У разі повітряної тривоги КП "Київпастранс" та приватні компанії, що надають послуги з перевезення пасажирів, мають робити зупинку біля найближчого укриття для населення, розміщеного за маршрутом руху. Відповідне рішення ухвалила сьогодні Рада оборони міста Києва", – йдеться в повідомленні.

Водій транспорту робитиме оголошення про найближче укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках тощо.

Контроль за зупинкою громадського транспорту біля найближчого укриття забезпечуватиме управління патрульної поліції в місті Києві.

Крім того, з 22 травня заїзд великогабаритного транспорту до Києва під час повітряної тривоги буде заборонено.

Відповідне рішення сьогодні ухвалила Рада оборони міста Києва. Ідеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни.

Коли у Києві дозволять рух громадського транспорту під час тривоги

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що скасування заборони на рух наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги можливе лише після "стабілізації безпекової ситуації" в столиці. Про це йдеться у відповіді Кличка на петицію з проханням скасувати відповідну заборону.    

"Рішення Ради оборони міста Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці та буде переглянуте виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі", – розповів мер. 

Також Кличко зазначив, що призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами.

Новини за темою: Автобуси, системи зв'язку та новітня система оповіщення для Києва. Підсумки зустрічі Кличка з мером Гамбурга

1 серпня 2022 року столична влада вирішила зупиняти наземний транспорт у Києві під час повітряних тривог. На сайті КМДА запевняють, що пасажирам не потрібно платити за проїзд вдруге.

Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування
Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку