USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ключ до розблокування допомоги Україні: У Сенаті США анонсували оприлюднення тексту угоди про кордон

Республіканці готові проголосувати за допомогу Україні після змін у міграційній системі Сполучених Штатів
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Цього тижня може бути оприлюднений текст угоди щодо питань кордону та імміграції. Ця угода може стати ключовим елементом для розблокування мільярдів доларів допомоги для України. Про це повідомив сенатор США Джеймс Ленкфорд, якій є головним переговірником від республіканців, передає Politico.

"Сподіваюся, текст надішлють цього тижня, щоб вийти з цієї ситуації. Кожен встигне прочитати і вивчити його. Ніхто не буде усунутий від цього процесу", – сказав Ленкфорд.

Він зазначив, що ця угода має працювати. "Усі розраховують на те, що це дійсно спрацює", – уточнив сенатор.

При цьому зазначив, що якщо документ буде прийнятий Сенатом найближчим часом, він може бути направлений до Палати представників, де "його можна буде додатково вдосконалити".

"Або ж Палата представників може серйозно розглянути його і сказати: "Це реальний прогрес на кордоні, візьмімо це, збережемо це, а потім продовжимо рухатися до більшого", – додав він.

Що цьому передувало

Нагадаємо, 6 грудня 2023 року республіканці заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень щодо охорони кордонів США. 

Республіканці вимагають від демократів і адміністрації Байдена запровадити радикальні зміни у міграційній системі США та відмовляються підтримувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, допоки демократи не виконають їхніх вимог.

У Білому домі повідомили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат