USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Хто він, російський полковник, який віддав накази бомбити драмтеатр у Маріуполі: Розслідування

Це Атрощенко Сергій Валерійович – командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку Росії
російський полковник
Джерело: Informnapalm

Хакери української команди "Кібер Спротив" передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань російського воєнного злочинця, який віддав накази бомбити драматичний театр у Маріуполі, пише InformNapalm.

Там вказують, що накази віддав командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, полковник Сергій Атрощенко. Його авіаполк дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю на березі Азовського моря.

Хакери контролювали листування полковника декілька місяців і, як зазначили у спільноті, максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах Сил оборони України.

Джерело: Informnapalm

"Нам відомо, що під час підготовки цієї публікації матеріали щодо Атрощенка та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду", пише InformNapalm.

Що про нього відомо?

Сергій Атрощенко народився 1981 року в місті Овруч Житомирської області. Потім жив у російському Липецьку, потім був прописаний у Воронежі. Відтак деякий час був прописаний за місцем служби в окупованому Криму.

Наразі, за даними розслідувачів, він проживає в орендованій квартирі у російському місті Приморсько-Ахтарськ. Має дружину.

Як уточнив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, саме цей російський полковник віддавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі навесні 2022 року.

Читайте також:
Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС
США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі
Спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремий законопроєкт про допомогу Україні Спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремий законопроєкт про допомогу Україні
Один мобілізований обходиться державі в 1,3 млн гривень на рік Один мобілізований обходиться державі в 1,3 млн гривень на рік