USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Казахстан спростував заяву про заборону експорту до Росії сотні товарів

19 жовтня стало відомо, що Казахстан обмежив експорт до РФ 106 товарів
Прапор Казахстану
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство торгівлі Казахстану спростувало дані про заборону на продаж 106 видів товарів Росії. Про це повідомляє "Радіо Аззатык".

В пресрелізі написано, що Мінтогрівлі Казахстану, заявляють про некоректність цієї інформації, наданої віцеміністром торгівлі.

"106 видів товарів, про які згадав віцеміністр Кайрат Торебаєв, входять до переліку товарів подвійного призначення. При цьому зазначаємо, що експортний контроль товарів подвійного призначення здійснюється вже понад 20 років відповідно до міжнародних режимів експортного контролю", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що регулювання торговельних відносин Казахстану і Росії відбувається в повній відповідності до положень Договору про Євразійський економічний союз.

"Заборони на експорт будь-яких товарів до Росії у зв'язку з антиросійськими санкціями не встановлювалися. При цьому зазначаємо, що торгівля товарами так званого подвійного призначення, які підпадають під експортний контроль, здійснюється відповідно до міжнародних зобов'язань Казахстану. Відповідно до законодавства РК щодо таких товарів необхідне отримання відповідної ліцензії під час експорту, імпорту та транзиту", – додали у відомстві.

Також там додали, що під системою експортного контролю мається на увазі отримання дозвільних документів, необхідних для ввезення, вивезення і транзиту товарів подвійного призначення.

Нагадаємо, що 19 жовтня стало відомо, що Казахстан ввів обмеження на експорт високотехнологічних товарів до Росії, які можна використовувати у війні. Під заборону потрапили 106 видів товарів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція