USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Канада та Польща обговорили питання оборонної допомоги Україні

Трюдо та Моравецький заявили, що українці повинні мати можливість захистити себе від росіян
Трюдо й Моравецький
Прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо та прем’єрміністр Польщі Матеуш Моравецький
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та його польський колега Матеуш Моравецький домовилися й надалі тісно співпрацювати у питаннях надання Україні необхідної оборонної допомоги. Про це повідомляє пресслужба уряду Канади.

"Ми об'єднані рішучістю забезпечувати Україну фінансовою, гуманітарною, військовою та дипломатичною допомогою протягом усього необхідного часу. Україна має мати можливість захистити себе від російської невиправданої агресивної війни", – йдеться у заяві.

Крім того, сторони готові допомагати у навчанні українських військових.

"Військові Збройних сил Канади зараз перебувають у Польщі, де навчають українців у межах програми Operation Unifier, навчальної місії Канади, яка з 2015 року підготувала понад 36 тис. українців. Польща є також там, де канадські військові навчали українців керувати танками Leopard 2. Минулого тижня розгорнули більше тренерів канадських збройних сил у межах нового раунду військової підтримки України", – сказав Джастін Трюдо.

Разом з тим він та Моравецький заявили, що активно підтримуватимуть трансатлантичні прагнення України, яка є невіддільною частиною євроатлантичної спільноти.

Новини за темою: Канада разом з іншими країнами G7 запровадила понад 70 нових санкцій проти Росії

Раніше

21 травня стало відомо, що Канада готова посилити військову підтримку України. Зокрема, у навчанні українських пілотів на сучасних літаках. Про це заявляв прем'єрміністр Джастін Трюдо на саміті "Великої сімки", передавало Infotel.

Глава уряду запевняв, що Канада готова посилити допомогу Україні. За його словами, йшлося, зокрема, про навчання українських військових канадськими інструкторами. Також Трюдо говорив про готовність країни навчати українських пілотів.

Також Канада додатково виділить 7,5 мільйона канадських доларів на розмінування та навчання українських фахівців.

Водночас Польща доставила в Україну 10 винищувачів МіГ-29. Вони були обіцяні в рамках військової допомоги.

Загалом із Польщі станом на квітень до України надійшло близько 1,5 тисячі тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. 

Серед наданого устаткування – генератори, трансформатори, ізолятори, залізобетонні опори, електричний кабель, а також системи аварійного живлення, роз’єднувачі та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт.

Читайте також:
Україна, майже напевно, знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, - Міноборони Британії Україна, майже напевно, знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, - Міноборони Британії
Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім
Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW