USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Канада виділяє Україні чергову фінансову допомогу. Що входить у пакет

Оттава виділить для Києва фінансову поміч на суму понад 411 млн доларів та продовжить надавати Україні військову техніку
Зеленський і Трюдо
Джерело: відкриті джерела

Канада оголосила про новий пакет фінансової допомоги на понад 411 млн доларів для України, а також зміцнення трансатлантичної безпеки. Про це заявив прем'єрміністр Канади Джастіна Трюдо.

Джастін Трюдо також зазначив про виділення Україні додаткової допомоги в галузі кібербезпеки в розмірі двох мільйонів доларів.

"Нове фінансування для України ґрунтується на більш ніж 8 мільярдах доларів у вигляді багатогранної допомоги, яку Канада виділила з початку 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Канада продовжить надавати Україні військову техніку та навчання, необхідне їй для самооборони.

"Канада має намір спиратися на нашу військову підтримку і відповісти на прямий запит України, надавши додаткові безпілотні камери", - сказав Трюдо.

Також прем'єрміністр оголосив про додаткові 37 млн доларів до Комплексного пакета допомоги для України. Ці кошти мають підтримати надання НАТО нелетальної практичної допомоги Україні. Трюдо зазначив і про виділення Україні додаткової допомоги в галузі кібербезпеки в розмірі двох мільйонів доларів для підтримки зусиль із протидії ворожій кіберактивності перед обличчям кіберризиків і загроз.

Прем'єр також нагадав, що Канада разом із Бельгією, Данією, Люксембургом, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією підписали заяву про створення спільної коаліції для навчання ВПС України експлуатації та обслуговуванню винищувачів F-16.

Раніше

У червні стало відомо, що Канада виділяє 500 млн канадських доларів (близько 400 млн доларів) на військову допомогу Україні. Про це оголосили в офісі прем’єрміністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України, передає "Укрінформ".

"Канада твердо налаштована реагувати на незаконне й невиправдане вторгнення, продовжуючи надавати Україні військову допомогу, зокрема додаткові 500 млн доларів для підтримки спроможності реагувати на російську агресію", – йдеться у пресрелізі.

Новий пакет оборонної допомоги також передбачає передання Україні 288 ракет АІМ-7 для засобів ППО. Крім того, Канада до 2026 року продовжує мандат військової тренувальної місії UNIFIER, у межах якої за вісім років уже пройшли підготовку понад 35 тис. українських військових.

Оттава також долучиться до навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та допомогатиме в обслуговуванні цих літаків. У межах міжнародної "танкової коаліції" Канада допоможе організувати роботу центру технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Разом з тим Канада передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів калібром 105 мм й протягом найближчих тижнів завершить доставку 122 броньованих автомобілів Roshel, про що було оголошено раніше. На цей час в Україну прибуло 88 таких машин.

Канада на рік продовжила економічний безвіз з Україною

Канада до 9 червня 2024 року продовжила режим безмитного ввезення товарів з України. Про це йдеться на сайті канадського уряду.

В Оттаві наголошують, що продовження безвізу забезпечить безмитний імпорт українських товарів до країни. 

Крім того, продовження безвізу тимчасово скасовує мита, які застосовуються до імпорту українських товарів у Канаді.

Також країна не буде застосовувати митний режим стосовно товарів, які були захищені урядом у межах системи керування пропозицією. Йдеться про молочні продукти, яйця, м'ясо птиці, соняшникову олію.

З 2019-го по 2021 рік імпорт товарів з України до Канади становив 170,8 млн доларів на рік.

Нагадаємо, Канада разом з іншими країнами G7 запровадила понад 70 нових санкцій проти Росії.

Читайте також:
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ