USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Кабмін затвердив фінплан "Укрнафти" з 12 млрд гривень чистого прибутку

Фінансовий план передбачає 74 млрд гривень чистого доходу від діяльності нафтогазовидобувної компанії
Укрнафта
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план ПАТ "Укрнафта" на 2023 рік, передбачається 12 млрд гривень чистого прибутку. Про це повідомив керівник підприємства Сергій Корецький на сторінці у Facebook.

Фінансовий план ПАТ "Укрнафта" на 2023 рік передбачає:

  • 74 млрд гривень чистого доходу від діяльності;
  • 12 млрд гривень чистого прибутку;
  • 25 млрд гривень податкових виплат на користь держави (рента, податок на прибуток, ПДВ, оподаткування фонду оплати праці тощо);
  • 9 млрд гривень інвестицій, зокрема рекордні 5,5 млрд гривень інвестицій у видобуток.
Новини за темою: КМУ розширив заборону на нафтопродукти, щоб російське паливо не потрапляло на український ринок

"Фактичні результати роботи, які ми відкрито комунікуємо, доводять, що управлінські рішення, які приймає команда, здатні забезпечити стабільну ритмічну роботу підприємства і як наслідок – зростання доходів та прибутків", – заявив голова компанії.

За словами Корецького, вперше за роки існування підприємства фінплан був підготовлений згідно із вимогами Закону України "Про управління об'єктами державної власності" та отримав п'ять обов'язкових висновків міністерств: Міністерства економіки, Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства фінансів.

"Укрнафта" інвестує у видобуток нафти рекордні 5,5 млрд гривень  

В минулому місяці на сайті "Укрнафти" повідомили, що компанія планує збільшення видобуток нафти на 6% у 2023-му, для чого збирається інвестувати рекордні 5,5 млрд гривень у буріння.

"На буріння трьох нових свердловин та трьох бокових стовбурів (у 2023 році, – ред.), а також підготовку до буріння не менше восьми свердловин у 2024 році і супутні процеси планується виділити близько 1,5 млрд гривень", – наголосив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Спрямування ще 1,2 млрд очікується для отримання нових спецдозволів на розробку нових родовищ. Ще 2,8 млрд – це кошти на підтримку базового видобутку. Йдеться про 268 капітальних ремонтів свердловин, 80 кілометрів трубопроводів, 1 кущову насосну станцію та інше.

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
До України знову прийшов пил із Сахари До України знову прийшов пил із Сахари
Більш ніж половина українських новобудов мають суди по землі Більш ніж половина українських новобудов мають суди по землі
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів