USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

В Україні розглядають три напрямки інтеграції учасників бойових дій у ринок праці

На сьогодні розглядають розвиток ветеранського підприємництва, сприяння працевлаштуванню найманим працівникам, а також запуск програм перенавчання
військові
Джерело: відкриті джерела

В Україні розробили три варіанти інтеграції у ринок праці учасників бойових дій та людей, які отримали інвалідність унаслідок війни. Про це розповіли в Мінекономіки.

"Після закінчення війни близько мільйона наших військових повернуться до цивільного життя, і ми вже зараз готуємо програми для їхнього працевлаштування та забезпечення економічної свободи. На сьогодні ми працюємо в трьох напрямках – розвиток ветеранського підприємництва, сприяння працевлаштуванню найманим працівникам, а також запуск програм перенавчання, щоб колишні військові могли отримати нові спеціальності, більш затребувані на ринку праці", – зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Нині, за її словами, Мінекономіки розглядає можливості масштабування діючих програм, зокрема щодо збільшення компенсації роботодавцям частини ЄСВ та витрат на оплату праці за працевлаштування ветеранів, осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни.

Кабмін звільнив військових від сплати військового збору

Раніше українські військові отримали пільгу щодо своїх доходів під час війни, а саме – оподаткування військовим збором грошового забезпечення.

У Міноборони повідомили, що військовим збором не оподатковуватимуть доходи військовослужбовців на період їх безпосередньої участі у відсічі і стримуванні збройної агресії РФ. 

Уряд вніс відповідні зміни до постанови від 30 грудня 2015 року.

У новій редакції постанови тепер визначено підстави для здійснення застосування пільги. А саме: витяги (копії) з наказів командирів (начальників) про виплату додаткової винагороди, що передбачена законодавством для осіб, які беруть безпосередню участь у зазначених заходах. 

Простими словами, командири будуть подавати відомості про своїх підлеглих, що беруть участь, наприклад, у боях на передовій. І ті на період активних бойових дій отримуватимуть пільгу. 

Стосовно інших військових, що знаходяться поза межами активних боїв, у роз'ясненні Міноборони нічого не сказано. Це означає, що на них ці пільги не розповсюджуватимуться.

Читайте також:
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів