USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Італія першою в Європі заблокувала ChatGPT: У чому річ

Рим стурбований опрацюванням персональних даних компанією OpenAI
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Національне управління із захисту персональних даних Італії вирішило обмежити доступ до чат-бота з вбудованим ШІ ChatGPT. Там занепокоєні обробкою персональних даних компанією OpenAI, інформує пресслужба регулятора.

У повідомленні йдеться про те, що в країні тимчасово обмежують обробку даних місцевих користувачів американською компанією OpenAI, яка розробила й управляє ChatGPT.

Причиною для такого рішення став витік персональних даних користувачів чат-бота 20 березня. Тоді на деякий час у вільному доступі опинилася інформація про запити і номери банківських карт платних користувачів платформи.

Регулятор зі свого боку звернув увагу на відсутність правової бази, яка б виправдовувала масовий збір і зберігання призначених для користувача даних з метою "навчання" алгоритмів, що лежать в основі роботи чат-бота.

Крім того, там вважають, що ChatGPT надає інформацію, яка не відповідає фактичним даним. Також виникли претензії, що в чат-боті немає контролю над його використанням дітьми віком до 13 років.

Не перший скандал

Раніше ми розповідали, що в Європі стривожені тим, що шахраї можуть використовувати ChatGPT для кіберзлочинів. Правоохоронці попереджають, що ChatGPT та інші генеративні системи штучного інтелекту можуть використовуватися для онлайн-шахрайства.

У Європолі помітили, що правила модерації ChatGPT можна обійти за допомогою так званої швидкої розробки, практики введення даних у модель ШІ саме для отримання певного результату.

Заборона Китаю

Як відомо, Китай забороняє використовувати в країні популярний чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT.

Китайські регулятори наказали технологічним компаніям не пропонувати послуги ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

Раніше

У листопаді 2022 року для публічного користування був запущений чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT, розроблений компанією OpenAI. Він використовує модель обробки природної мови, яка дозволяє добре розуміти зміст написаного. І самому писати тексти так, як це робила б людина.

А також добре розуміє мову, якою спілкуються люди, і чудово вміє генерувати тексти, які непросто відрізнити від написаних людиною. До того ж ChatGPT може писати комп'ютерні програми, і вони працюють, хоч іноді і з помилками. Причому писати код може відразу кількома мовами: Python, Ruby, JavaScript, Java, C++, C# і Go.

18 лютого стало відомо, що чат-бот ChatGPT тепер доступний в Україні.

Читайте також:
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
У ChatGPT додали нову функцію. Тепер він може озвучувати відповіді У ChatGPT додали нову функцію. Тепер він може озвучувати відповіді
Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка
Канада й Італія підписали безпекову угоду з Україною Канада й Італія підписали безпекову угоду з Україною