USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Існує висока ймовірність повернення вагнерівців в Бахмут, – Поцелуйко

Ексрадник міністра внутрішніх справ вважає, що ПВК "Вагнера" може бути залучена в Бахмуті іншим ешелоном, або може бути перекинута на інший напрямок
Валерій Поцелуйко
Валерій Поцелуйко
Джерело: відкриті джерела

ПВК Пригожина може повернутися в Бахмут для стримування ЗСУ, оскільки на сьогодні у РФ є проблеми з мобілізацією. Таку думку в ефірі UWN висловив радник міністра внутрішніх справ 2014–2021 років Валерій Поцелуйко.

"Я розцінюю (повернення вагнерівців в Бахмут, – ред.) як високу ймовірність, тому що, скоріш за все, це логічно. Сьогодні є проблема номер один в армії Російської Федерації – це мобілізація. Тому вони навряд чи відмовляться від такого ресурсу, який вже воював. Вони зараз політично обіграють, поставлять на місце цього Пригожина (якщо це дійсно не спектакль, розіграш на публіку)", – заявив Поцелуйко.

Він вважає, що вагнерівці можуть бути залучені в Бахмуті вже іншим ешелоном, або можуть бути перекинуті на інший напрямок, де необхідно стримувати чи проламувати оборону ЗСУ.

До того ж Поцелуйко спростував інформацію, що "в Бахмуті затихли бої".

"Тут питання таке, наскільки затихло? Це не означає, що сказали "затихло" і все – тиша. Якщо там випускали по 500 снарядів, а зараз 400, то можна сказати, що затихло? Можна сказати, що трішки притихли. Але бої продовжуються, нічого не змінюється", – відзначив він. 

Послаблення обстрілів в Бахмуті Поцелуйко пояснює ротацією російських військ.

"Тобто передишка така викликана тим, що в них (росіян, – ред.) ротація, вони зараз, напевно, сидять і думають над тим, як все ж таки з нами боротися. Тому що всі методи вони вже використали, всі техніки свої використали", – підсумував ексрадник міністра внутрішніх справ.

"Вагнер" в Бахмуті

Нагадаємо, що на початку травня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про так званий вихід з Бахмута. Пояснив це "снарядним голодом" та великими втратами.

Пізніше Пригожин  заявив, що Бахмут не має стратегічного значення для РФ. За його словами, головною метою так званої "Бахмутської м’ясорубки" полягало не у взятті міста, а в іншому – для перемелювання підрозділів ЗСУ та організації перепочинку російської армії для відновлення боєздатності.

Зрештою, аж 25 травня власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його бійці розпочали вихід з Бахмута. Тоді цю інформацію підтвердили і в Міноборони України.

Пізніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що росіяни заміняють війська з вагнерівців на регулярні підрозділи.

Вагнерівці виводять свої підрозділи з Бахмута, на їхнє місце заходить регулярна армія. Українські війська контролюють околиці в південно-західній частині в районі "Літак". На півночі передмістя також є заміна ворожих підрозділів, а на півдні ворог хоче посилитись та наростити армійські підрозділи", – прокоментувала оперативну ситуацію заступниця міністра.

Читайте також:
Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім
Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США