USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Іран допомагає Росії будувати завод з виробництва "Шахедів", – деталі

Він знаходитиметься на території Татарстану
Іранські дрони
Іранські дрони
Джерело: відкриті джерела

Іран постачає Росії всі необхідні матеріали для будівництва заводу, що вироблятиме дрони-камікадзе "Шахед". Про це заявив координатор Ради з нацбезпеки США при Білому домі Джон Кірбі, повідомляє NBC News

Деталі співпраці

Кірбі наголосив, що у Сполучених Штатів є інформація про те, що Тегеран доставляє у РФ обладнання, яке необхідне для будівництва заводу з виробництва дронів.

Він може бути введений в експлуатацію до кінця наступного року.

Розміщений завод буде у Татарстані.

"В останні тижні Росія використовувала іранські безпілотники для завдання ударів по Києву і тероризування українського населення. Військове партнерство Росії та Ірану, схоже, поглиблюється. Ми також стурбовані тим, що Росія працює з Іраном над виробництвом іранських безпілотників на території Росії", – заявив Кірбі.

Що Москва пропонує Тегерану

В обмін на допомогу з будівництва заводу Росія пропонує Ірану масштабну співпрацю в оборонній сфері, включаючи ракети, електроніку та протиповітряну оборону.

"Це повномасштабне оборонне партнерство, яке шкодить Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті. Ми продовжуємо використовувати всі інструменти для викриття та припинення цієї діяльності, у тому числі шляхом інформування громадськості, і ми готові зробити ще більше", – наголосив Кірбі.

Раніше ми писали, що Іран продав Росії боєприпасів для війни проти України на суму трохи більше мільйона доларів.

Президент України Володимир Зеленський в травні закликав іранців зупинити сповзання на "темну сторону історії", постачаючи Москві безпілотники.

У відповідь речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані звинуватив Зеленського у брехні.

Пізніше Верховна Рада України ухвалила постанову про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони від 27 травня 2023 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран".

Санкції запроваджуються на 50 років.

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України