USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Інформаторка генерала ГРУ "Хмурого", що причетний до збиття "Боїнга" МН-17, засуджена до 12 років ув'язнення

Зловмисниця сама вийшла на "Хмурого" і запропонувала свої послуги
Інформаторка Хмурого 9.05.2023_1
Джерело: Telegram СБУ

Суд засудив до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна колаборантку та особисту інформаторку генерал-майора ГРУ Сергія Дубінського на прізвисько "Хмурий", який причетний до збиття "Боїнга" МН-17 у липні 2014 року. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисницю у червні минулого року в результаті спецоперації у Кременчуку, де вона намагалась переховуватись від правосуддя.

Що робила колаборантка

Вона мешкала у селищі Благодатне Донецької області і особисто знайома з терористом. Після початку повномасштабного вторгнення вийшла через анонімний месенджер на "Хмурого" і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

За його вказівкою зловмисниця збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони в районах Вугледара, Павлівки та Великої Новосілки.

Також колаборантка передавала воєнній розвідці РФ інформацію про фортифікаційні споруди та інженерні загородження українських військ на Східному фронті.

Крім того,  проводила відеофіксацію наслідків російських повітряних атак на території регіону і відправляла агресору відповідні "звіти".

Ще одним її завданням був збір і передача ворогу персональних даних учасників руху опору на тимчасово окупованій території на сході України.

Під час обшуків за адресою тимчасового проживання зловмисниці виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав її винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораціонізм, – ред.).

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру всім російським сенаторам, які підтримали "приєднання" до РФ тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується