USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Інфантіно переобраний на посаду президента ФІФА: Він був єдиним кандидатом

Це переобрання не всі асоціації зустріли з підтримкою
Джанні Інфантіно
Джерело: відкриті джерела

Президент ФІФА Джанні Інфантіно переобраний на посаду очільника Міжнародної федерації футболу. Відбулося це під час конгресу ФІФА у Руанді, повідомляє AFP.

Інфантіно очолив ФІФА у 2016 році. І був єдиним кандидатом на посаду президента ФІФА: жоден інший кандидат не подавав заявку на участь у виборах.

Рішення про переобрання Інфантіно було прийняте більшістю конгресу ФІФА. Таким чином, швейцарець перебуватиме на посаді наступні чотири роки – до 2027-го.

Скандали щодо Інфантіно 

Переобрання Інфантіно не всі асоціації зустріли з підтримкою. Очільниця норвезької футбольної асоціації Лізе Клавенесс ще перед конгресом відзначала, що незадоволена переобранням Інфантіно: вона, а також інші скандинавські федерації, включно з Німецьким футбольним союзом виступали проти нього.

Ще в листопаді минулого року після початку чемпіонату світу з футболу в Катарі про намір не підтримувати кандидатуру Інфантіно заявили у Данії.

Таким чином президент місцевої федерації Єспер Мьоллер відреагував на практичну заборону на використання веселкових капітанських пов'язок для збірних на ЧС-2022, який супроводжували скандали, зокрема, з порушенням прав представників ЛГБТ-спільноти.

 

Читайте також:
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою