USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Глава Китаю Сі Цзіньпін почав масштабну військову чистку, розвідка США дізналася причину

В оцінках Сполучених Штатів наводиться кілька прикладів впливу корупції КНР
Сі Цзіньпін
Джерело: DW

Глава Китаю Сі Цзіньпін почав масштабну військову чистку після того, як з'ясувалося, що широкомасштабна корупція підриває його зусилля з модернізації збройних сил і ставить під сумнів здатність КНР вести війну. Про це повідомляє  Bloomberg.

Корупція в ракетних військах Китаю і в усій оборонно-промисловій базі країни настільки велика, що американські чиновники тепер вважають: найближчими роками Сі навряд чи наважиться на великі військові дії, ніж це було б в іншому випадку.

В оцінках США наводиться кілька прикладів впливу корупції, включно з ракетами, заправленими водою замість пального, і великими полями ракетних шахт на заході Китаю з кришками, які не функціонують так, щоб дати змогу ракетам ефективно стартувати, сказав один зі співрозмовників видання.

Новини за темою: Китай запустив першу у світі АЕС четвертого покоління

Як вважають у США, корупція в Народно-визвольній армії призвела до підриву довіри до її загальних можливостей, особливо коли йдеться про ракетні війська, а також завадила деяким із головних пріоритетів Сі з модернізації, сказав співрозмовник.

За останні пів року під час розслідування справи про трансплантацію було заарештовано понад десяток високопоставлених чиновників оборонного відомства, що може стати найбільшою в сучасній історії Китаю репресією щодо збройних сил країни.

Сі Цзіньпін витратив мільярди доларів на те, щоб до 2027 року перетворити армію на сучасну силу. Центральне місце в цьому процесі посіло створення ракетних військ, які відіграватимуть ключову роль у будь-якому вторгненні на самоврядний Тайвань.

Нагадаємо, Пекін розглядає острів Тайвань як "сепаратистську провінцію" і намагається відновити над ним повний контроль. Однак Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою і демократично обраними лідерами.

Раніше ми повідомляли: міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У заявив, що Китай, імовірно, готується до початку війни. 

Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили