USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Глава Китаю Сі Цзіньпін почав масштабну військову чистку, розвідка США дізналася причину

В оцінках Сполучених Штатів наводиться кілька прикладів впливу корупції КНР
Сі Цзіньпін
Джерело: DW

Глава Китаю Сі Цзіньпін почав масштабну військову чистку після того, як з'ясувалося, що широкомасштабна корупція підриває його зусилля з модернізації збройних сил і ставить під сумнів здатність КНР вести війну. Про це повідомляє  Bloomberg.

Корупція в ракетних військах Китаю і в усій оборонно-промисловій базі країни настільки велика, що американські чиновники тепер вважають: найближчими роками Сі навряд чи наважиться на великі військові дії, ніж це було б в іншому випадку.

В оцінках США наводиться кілька прикладів впливу корупції, включно з ракетами, заправленими водою замість пального, і великими полями ракетних шахт на заході Китаю з кришками, які не функціонують так, щоб дати змогу ракетам ефективно стартувати, сказав один зі співрозмовників видання.

Новини за темою: Китай запустив першу у світі АЕС четвертого покоління

Як вважають у США, корупція в Народно-визвольній армії призвела до підриву довіри до її загальних можливостей, особливо коли йдеться про ракетні війська, а також завадила деяким із головних пріоритетів Сі з модернізації, сказав співрозмовник.

За останні пів року під час розслідування справи про трансплантацію було заарештовано понад десяток високопоставлених чиновників оборонного відомства, що може стати найбільшою в сучасній історії Китаю репресією щодо збройних сил країни.

Сі Цзіньпін витратив мільярди доларів на те, щоб до 2027 року перетворити армію на сучасну силу. Центральне місце в цьому процесі посіло створення ракетних військ, які відіграватимуть ключову роль у будь-якому вторгненні на самоврядний Тайвань.

Нагадаємо, Пекін розглядає острів Тайвань як "сепаратистську провінцію" і намагається відновити над ним повний контроль. Однак Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою і демократично обраними лідерами.

Раніше ми повідомляли: міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У заявив, що Китай, імовірно, готується до початку війни. 

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа