USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

ФТУ вимагає відсторонити від змагань тенісистів, пов'язаних з армією РФ: Список спортсменів і тренерів

В список на заборону доступу до змагань потрапили 12 спортсменів і тренерів
теніс
Джерело: відкриті джерела

Федерація тенісу України звернулась до керівних організацій з вимогою відсторонити від змагань гравців, що мають контракти із силовими структурами Росії. Про це свідчить заява на офіційному сайті організації ФТУ.

Згідно з заявою Міжнародного олімпійського комітету від 28 березня, всі російські та білоруські спортсмени, які мають контракти зі збройними силами своїх країн, або з національними правоохоронними службами, не можуть брати участь у міжнародних спортивних заходах. 

ФТУ опублікувала список із 12 спортсменів і тренерів, які мають бути виключені з міжнародних змагань.

Вероніка Кудерметова, Віталія Дьяченко, Поліна Кудерметова, Іван Гахов, Євген Донской, Аслан Карацев, Алікбек Качмазов, Віра Звонарьова, Олексій Жук (тренер), Михайло Чесалов (тренер), Анна Пікалова (тренер), Марія Солдатова (тренер).

Новини за темою: Від початку війни через російську агресію загинули 287 представників українського спорту

Раніше Світова федерація бадмінтону (BWF) відсторонила російських і білоруських спортсменів від змагань. Таким чином вона продовжила дію запроваджених санкцій. 

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну спортсмени з Росії та Білорусі перебували поза міжнародними турнірами. Рішення ухвалили відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету.

Але 20 березня 2023 року МОК оновив рекомендації відносно атлетів з Росії та Білорусі. Міжнародним федераціям радили повернути спортсменів з цих країн до змагань на умовах нейтралітету.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський