USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Димова завіса неефективна: Британська розвідка прокоментувала "навчання" окупантів біля Кримського мосту

Під час так званих навчань росіяни створили димову завісу, що частково маскує міст
Кримський міст
Джерело: відкриті джерела

Днями російські війська проводили так звані навчання з гарантування безпеки навколо Кримського мосту з використанням димової завіси, однак на практиці маскування виявилося неефективним. Про це поінформувала розвідка Міноборони Великої Британії.

"Навчання включало створення димової завіси, що частково маскує міст. Димову завісу ставили автомобільні димогенератори ТДА-3, ймовірно, 28-ї бригади російських військ радіаційного, біологічного та хімічного захисту", – йдеться в повідомленні.

В Міноборони зазначили, що на практиці російське маскування загалом виявилося неефективним у війні проти України, ймовірно, через відсутність функції централізованого планування та слабкої бойової дисципліни.

Новини за темою: В ексміністра Табачника знайшли будівельний бізнес в окупованому Криму

Що відомо про навчання на Кримському мосту

24 травня окупаційна адміністрація Криму повідомила про закриття Кримського мосту, оскільки у тому районі проводяться навчання. В той час над переправою здіймався густий дим. 

В "Управлінні федеральних автомобільних доріг "Тамань" заявили, що дим пов'язаний з навчаннями.

Раніше

Супутникові знімки допомогли з’ясувати, що на території окупованого Криму наразі знаходиться приблизно 250 російських військових об’єктів.

"З самого початку такого великого утворення кількості баз було зрозуміло, що військові РФ намагаються на те, щоб охопити весь півострів, а вони вже тоді підсвідомо розосереджували свої сили, розуміючи, що рано чи пізно почнеться те, що зараз в принципі не дає їм спокою", – заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Така розгалужена система розташування військових об’єктів, за словами Гуменюк, передбачена стратегією та класичними рекомендаціями, методичними за військовим профілем щодо розосередження особового складу, сил потужностей та засобів.

Читайте також:
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов
Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка
Окупанти розстріляли українських полонених у Кринках, – Офіс генпрокурора Окупанти розстріляли українських полонених у Кринках, – Офіс генпрокурора