USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Двері відкриті. Резніков запросив до України іноземних пілотів F-16, які готові воювати з Росією

Надія на появу F-16 лишається
Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Олексій Резніков запросив іноземних пілотів винищувачів F-16, які Україна прагне отримати від союзників, доєднатись до Сил оборони. Про це він сказав на спільному брифінгу з данським колегою у понеділок в Одесі, повідомляє Медіацентр Україна.

Глава Міноборони запропонував іноземним спеціалістам, які мають бажання, відповідні дозволи та вміють обслуговувати САУ та танки, які передають союзники, приїхати працювати до України.

"Це стосується і пілотів. Якщо знайдуться пілоти, які знають, як керувати F-16 і готові взяти участь, іноземний легіон готовий відкрити двері", – додав Резніков.

Зазначимо

Літаки F-16 – це один із найважливіших запитів України станом на зараз, який постійно звучить на зустрічах із союзниками. Поки що нам такі літаки не передавали, але чиновники НАТО, зокрема генсек Єнс Столтенберг раніше не виключав, що якась із держав зважиться на такий крок.

Поки що 

Україні передають в основному літаки радянського часу. Зокрема, МіГ-29.

Про МіГ-29

МіГ-29 – це легкий фронтовий винищувач. Його почали розробляти ще наприкінці 1960-х років. За розробку літака змагались два конструкторські бюро: Сухого і Яковлєва, а також Мікояна і Гуревича. Останнє перемогло, тому літак і отримав назву МіГ.

Проєкт розпочався у 1971 році. Через шість років, у 1977-му, відбувся перший політ прототипу. А серійне виробництво було налагоджене аж у 1982 році.

Міжнародній громадськості МіГ-29 був представлений у 1988 році на Міжнародному авіасалоні у Фарнборо. 

Вартість одного винищувача МіГ-29 становить понад 20 млн доларів.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, - ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, - ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області