USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Дописи Безуглої можуть містити держтаємницю: Депутатка звернулась до СБУ

Безугла публікує на сторінці у Facebook інформацію про ЗСУ
Мар’яна Безугла
Мар’яна Безугла
Джерело: відкриті джерела

До Служби безпеки України скеровано запит із проханням дати правову оцінку публікаціям у Facebook народної депутатки Мар'яни Безуглої (фракція "Слуга народу"), які можуть містити державну таємницю. Його подала нардепка Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарність").

"Народна депутатка Мар'яна Безугла на своїй публічній сторінці в соціальній мережі Facebook систематично здійснює публічне поширення інформації щодо кількісного складу Сил оборони України та іншу інформацію, яка за своїми ознаками... належить до державної таємниці. Така інформація може використовуватися ворогом для досягнення стратегічних цілей під час планування та ведення бойових дій на території України, а також загалом для здійснення спецслужбами Росії інформаційно-психологічних операцій", – йдеться в повідомленні.

Фріз наголосила, що інформація про загальну чисельність військовослужбовців, які перебувають нині у складі підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань Сил оборони, належить до державної таємниці. На думку Фріз, дії Безуглої містять ознаки вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці).

"Чекаємо на правову оцінку від Служби безпеки України", – написала вона у Facebook.

Скандальні заяви Безуглої

Останнім часом Безугла в соцмережах висловлює претензії до дій головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зокрема, вона звинуватила Залужного у відсутності плану військових дій на 2024 рік і в некомпетентності та висловилася за його відставку.

Заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook раніше опублікувала дивне опитування. Вона поцікавилася в українців, чи бажають вони народним депутатам смерті.

Крім того, вона пропонувала вирівняти права чоловіків і жінок щодо військового обліку та служби.

Кілька днів тому Безугла запропонувала відправити частину "Кварталу 95" добровольцями на фронт.

Напередодні ми повідомляли, що Комітет з питань безпеки проголосував за відкликання Безуглої з посади заступниці голови.

Читайте також:
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
ДП ДП "Документ" надалі видаватиме паспорти чоловікам за кордоном: Рада ухвалила закон
Журналістів повертають до Верховної Ради, але є обмеження Журналістів повертають до Верховної Ради, але є обмеження