USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Рада призначила трьох нових міністрів

Вчора Рада звільнила Федорова з посади віцепрем'єра – міністра цифрової трансформації України
Федоров, Лісовий та Камишін
Михайло Федоров, Оксен Лісовий та Олександр Камишін
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада призначила трьох нових міністрів.

Зокрема: 

  • Михайло Федоров став віцепрем'єр-міністром України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації України;
  • Оксен Лісовий – міністром освіти та науки України;
  • Олександр Камишін – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

Хто такі Федоров, Лісовий та Камишін?

Михайло Федоров – український підприємець та державний діяч. З 29 серпня 2019 до 20 березня 2023 року був віцепрем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації України. Ініціатор електронного сервісу державних послуг "Дія". Наймолодший міністр в історії української політики.

У минулому народний депутат України IX скликання. Учасник списку "Forbes 30 до 30" як молодий візіонер. Радник президента (поза штатом) з цифрового напрямку. Керівник digital-напряму передвиборчої кампанії кандидата в президенти України Володимира Зеленського 2019 року. Член Ради національної безпеки і оборони України з 19 березня 2021 року.

Оксен Лісовий уже близько року бере участь у бойових діях, одночасно виконуючи обов’язки директора Малої академії наук України. З початком повномасштабного російського вторгнення він долучився до війська як доброволець у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Зокрема у своєму Фейсбуці він розповідав про участь у боях на сході, в районі агломерації Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка та поблизу Кремінної.

Народився на Київщині у родині відомих дисидентів Василя і Віри Лісових. За два тижні до його народження радянська влада заарештувала батька, який виступив з відкритим листом на захист шістдесятників, а мати за це була звільнена з роботи в Інституті педагогіки. Василь Лісовий провів у таборах та засланні 11 років і був звільнений у липні 1983-го.

З 2010 року обіймає посаду директора Національного центру Мала академія наук України (МАН). За даними НАН, він має ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році отримав вчене звання доцента.

Олександр Камишін – управлінець, колишній голова правління "Укрзалізниці" (1 квітня 2022-го – 27 лютого 2023 року), з 11 серпня 2021 року був в.о. голови правління "Укрзалізниці". До того, як очолив "Укрзалізницю", – менеджер у Dragon Capital і SCM, засновник компаній Latifundist Media, Grano Group, AgTech Farm та Fortior Capital.

Читайте також:
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується
Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію
Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова
Безугла запропонувала карати довічним за Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"