USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Для чого Китаю "дружба" з Росією: Пояснює політичний консультант

Коли Україна перемагає у війні з РФ, Китай – у виграші, бо має можливість претендувати на частину території Росії
Сі Цзинпін у Росії
Джерело: Facebook

Китай намагається "сидіти на двох стільцях", коли веде перемовини з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це в ефірі UWN заявив політичний консультант Сергій Биков. 

Експерт каже, що зберігання "дружніх" відносин з РФ в будь-якому разі вигідно для Пекіна. 

"Уявімо фантастичну історію: Україна не перемагає у війні. Це варіант зради, який ми маємо розглядати. Китай має свого молодшого брата – Російську Федерацію, яка має прямий контакт з Європейським Союзом. Тобто туди йдуть китайські товари і Китай цілком задоволений", – припускає аналітик.

За словами Сергія Бикова, в такому разі РФ буде "виснажена, стурбована, знервована, змарнована, змушена просити Пекін, щоб він хоч якось підтримував Росію задля виживання". 

У разі, коли Україна перемагає у війні, Китай знову ж таки у виграші, зауважує експерт. Бо тепер КНР може претендувати на частину територій Росії. 

"РФ так чи інакше внаслідок цієї війни припинить своє існування у тих кордонах, у яких вона була в 1991 році.  Всередині РФ розпочнуться відцентрові процеси і цієї держави просто не буде на тих кордонах, в яких вона була раніше. Китай каже: "Ми виснажили Росію, ми їм збували свій брухт, який нам не потрібен, який на світових ринках абсолютно неліквідний, ми на цьому заробили і ще відхапали частину собі території"", – припускає Биков. 

Також політконсультант зазначив, що КНР зацікавлена в тому, щоб "ця війна розтягувалась у часі як можна довше, бо вона призводить до зменшення ресурсів РФ і зменшення ресурсів умовного колективного Заходу". 

Візит Сі до Росії

Сьогодні лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до Москви для зустрічі з Путіним.

У КНР зазначали, що візит Сі Цзіньпіна має на меті "закликати до миру та сприяти переговорам".

При цьому міжнародні аналітики вважають, що китайський лідер може обговорити з Путіним схеми ухилення Росії від міжнародних санкцій, запроваджених через вторгнення російських військ до України.

Читайте також:
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва