USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Депутати з Кам'янця-Подільського вимагають заборонити УПЦ МП на території України

Також депутати проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками Московською церквою
Кам’янець-Подільська міськрада

Засідання місько ради Камʼянця-Подільського, 4 квітня 2023 року

Джерело: скріншот

У Кам'янці-Подільському сьогодні відбулась сесія міськради. На ній депутати одноголосно прийняли три звернення, зокрема, щодо заборони МП на території України, виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ МП зі складу РПЦ, припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Про це повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Зазначається, що перше звернення щодо заборони МП на території України адресували до президента України, Верховної Ради й до виконуючого обов'язки начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна.

Друге звернення щодо виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ МП зі складу Російської православної церкви направили до митрополита Кам'янець-Подільського і Городоцького Феодора (Олексія Гаюна).

Третє звернення щодо припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності, адресоване до президента України й Кабміну.

Також проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками УПЦ (МП) й одне – про скасування оренди.

Раніше

Вчора стало відомо, що представників Української православної церкви Московського патріархату можуть виселити ще й з Почаївської лаври на Тернопільщині. Відповідний проєкт постанови №9179 вже зареєстрували у Верховній Раді.

Теги: УПЦ МП
Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
"Під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні: Викрито агентурну мережу ФСБ
Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці
Комітет рекомендував Раді заборонити УПЦ (МП) в Україні Комітет рекомендував Раді заборонити УПЦ (МП) в Україні