USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

День весни і День вишні: В Раді зареєстрований ще один законопроєкт про нові українські свята

На думку автора законопроєкту, саме державні свята допомагають суспільству згуртовуватися
весна
Джерело: відкриті джерела

У Верховній раді України  зареєстрований законопроєкт №9009-3, який стосується змін державних свят. Автором законопроєкту є народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова.

У пояснювальній записці йдеться, що суспільство в умовах війни повинно згуртовуватись довкола історичного минулого, національних цінностей і традицій. Особлива роль у цьому належить саме державним святам.

Які зміни та нові свята пропонуються

1 травня – День подяки праці

Святкові неробочі дні

8 березня – День весни;

6 червня – День цвітіння української вишні;

21 вересня – День миру;

10 листопада – День поваги до віку;

Загальна кількість святкових неробочих днів в КЗпП залишається без змін – 12.

Раніше

У лютому у Верховній Раді був зареєстрований проєкт закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят, яким пропонується скасувати 8 Березня, 1 Травня та 9 Травня.

На думку авторів законопроєкту, такі зміни усунуть нав'язані радянським минулим дати і вплинуть на формування нових українських традицій.

До речі, в Україні через воєнний стан скасовано вихідні дні, що передбачені Кодексом законів про працю. Зокрема, законом України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" скасовуються усі святкові дні, а також перенесення вихідного дня наступного після святкового чи неробочого.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки