USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Дефіцит бюджету Росії вже досяг 45 млрд доларів: Про що це свідчить

Доходи країни знизилися у першому кварталі року на 22%, а витрати збільшилися на 26%
злидницька росія
Джерело: відкриті джерела

Дефіцит бюджету Росії збільшився у перші чотири місяці року, перевищивши план на весь рік, оскільки витрати різко зросли на тлі війни проти України, а доходи від нафти та газу впали на 52% під тиском санкцій та інших обмежень, пише Bloomberg.

За даними російського Мінфіну, дефіцит Федерального бюджету за цей період становив 3,42 трлн руб. (45,4 млрд доларів), що перевищує річний план у 2,9 трлн.

Витрати підскочили на 26%, а доходи знизилися на 22%, оскільки доходи від нафти та газу впали більш ніж наполовину.

На думку економіста Олександра Ісакова, зростання держвитрат, ймовірно, призведе до зростання інфляції в найближчі місяці і вимагатиме від Центрального банку РФ скасувати деякі заходи щодо зниження директивної ставки.

Новини за темою: Євросоюз уперше може запровадити санкції проти китайських компаній, що допомагають РФ, – FT

Міністерство фінансів РФ заявило, що сплеск витрат був викликаний "авансовими платежами", зробленими на початку року. Відомство не повідомило, на що пішли ці гроші, але економісти сказали, що вони повʼязані із військовими витратами.

Економіка у РФ

В січні у Росії надходження від нафти та газу впали на 46% порівняно з минулим роком, тоді як витрати зросли на 59% через війну в Україні. Сукупність цих факторів призвела до дефіциту державного бюджету у розмірі 1,76 трлн руб. (25 млрд доларів), повідомило Міністерство фінансів РФ. Це найбільший дефіцит бюджету за перший місяць року як мінімум з 1998 року.

У березні стало відомо, що Росія переглядає оподаткування нафтових компаній, прагнучи збільшити державні доходи за рахунок збільшення частки продажів сирої нафти, яка перевищує цінову стелю, встановлену "Великою сімкою"

Читайте також:
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела