USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Дата-центр TikTok заважає норвезькій компанії виробляти боєприпаси для України, – The Guardian

Дата-центр китайської програми монополізує електроенергію в регіоні, де розташований завод з виробництва снарядів
Норвежська компанія Nammo
Джерело: AP photo

У норвезькій компанії Nammo заявляють, що дата-центр TikTok заважає виробляти боєприпаси для України, оскільки монополізує електроенергію в регіоні, де розташований їхній завод. Про це пише The Guardian.

За словами керівництва підприємства, зусилля щодо задоволення зростаючого попиту на боєприпаси через війну в Україні було зупинено новим дата-центром TikTok.

Виконавчий директор Nammo, співвласником якого є норвезький уряд, заявив, що заплановане розширення найбільшої фабрики в Центральній Норвегії наштовхнулося на перешкоду через брак надлишкової енергії, оскільки будівництво нового центру обробки даних TikTok монополізує електроенергію в регіоні.

"Ми стурбовані, оскільки бачимо, що нашому майбутньому зростанню заважає зберігання відео з котами", – сказав генеральний директор Nammo Мортен Брандтзег.

Він зазначив, що наразі попит на артилерійські снаряди у 15 разів перевищує норму, і європейській промисловості боєприпасів потрібно інвестувати 2 мільярди євро у нові заводи, щоб відповідати потребам України.

Боєприпаси для України

Раніше очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу затвердили план постачання Україні боєприпасів на 2 млрд євро.

Спільна закупівля артилерійських снарядів для України має прискорити та збільшити постачання снарядів, які, як наголошували у Києві, терміново необхідні для боротьби з Росією.

При цьому ЄС також планує витратити від 300 млн до 500 млн євро на підтримку виробників боєприпасів для України.

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України