USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Данія погодила створення фонду підтримки України на 1 млрд доларів

Кошти направлятимуться по трьох напрямкам: військовому, цивільному та бізнес-ініціативах
Данія Україна
Джерело: відкриті джерела

Уряд Данії та парламентська більшість погодили створення фонду для цивільної, військової та економічної допомоги Україні. Його розмір складатиме 7 млрд данських крон (1 млрд доларів США), повідомляє Міністерство фінансів країни.

Деталі щодо фонду

Глава МЗС Ларс Льокке Расмуссен зазначив, що данські компанії можуть постачати багато з того, чого не вистачає Україні, наприклад, питну воду, централізоване опалення та продукти харчування.

Частина коштів фонду призначені для покриття потреб України у 2023 році. Крім того, на 2024–2027 роки Данія також зарезервувала кошти, що сприятимуть покриттю витрат на заміну військової техніки, пов'язану з військовими пожертвами, зробленими у 2022-му і 2023 роках.

Сфери діяльності фонду

Загалом фонд підтримки України буде сконцентрований на трьох сферах: військовій, цивільній та бізнес-ініціативах.

Військова підтримка

Полягає у наданні Україні зброї, іншого військового обладнання та тренувальних заходів. На це передбачено приблизно 5,4 мільярда данських крон у 2023 році.

Цивільна підтримка

Буде спрямовуватися на невідкладні гуманітарні зусилля, а також на довгострокову реконструкцію. На це зарезервовано 1,2 млрд данських крон.

Підтримка бізнес-ініціатив

Можливість данським компаніям зробити свій внесок у відновлення нашої держави. На це зарезервовано 0,4 млрд данських крон.

Новий пакет військової допомоги

Данія також затвердила новий пакет військової допомоги для України, загальною вартістю 1 млрд данських крон (140 млн доларів США). В нього входитимуть:

– Боєприпаси для пістолетів калібру 5,56 мм;

– 12,7-мм великокаліберних кулеметів;

– Велика кількість протитанкових мін;

– Вогнегасники та запальні трубки для 155-мм артилерійських снарядів;

– Ракети для ППО;

– 21 робот зі знешкодження бомб;

– 15 військових генераторів;

– 8 тисяч головних уборів та 15 тисяч комплектів непромокаючого одягу;

– Шість ангарних наметів;

– Дев'ять мобільних майстерень із ремонту важкої військової техніки.

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності