USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Чи необхідно декларувати допомогу, отриману від іноземних держав: Роз’яснення Офісу омбудсмена

Українці, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світу, зобов’язані задекларувати як іноземний дохід отриману допомогу
е-декларація
Джерело: відкриті джерела

В Офісі омбудсмена роз’яснили, чи необхідно українцям декларувати грошову та матеріальну допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів, іноземних кампаній та організацій перебуваючи за кордоном.

"Згідно з Податковим кодексом України, платники податків зобов'язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи з подальшою сплатою податків. Однак чинним законодавством передбачається виняток щодо оподаткування доходів за кордоном", – йдеться в повідомленні.

Це стосується осіб та членів сім’ї першого ступеня споріднення, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ і які скористалися правом на тимчасовий захист за кордоном та отримують допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів.

"Отже, громадяни України, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світу, зобов’язані задекларувати як іноземний дохід отриману допомогу від іноземних держав, їхніх держфондів, іноземних кампаній та організацій. При цьому податок на цей іноземний дохід та військовий збір із суми такої допомоги не визначається та не сплачується", – зазначили в Офісі омбудсмена.

Податкову декларацію громадяни України мають можливість подати в електронному вигляді через електронний кабінет у розділі "ЕК для громадян" – "Податкова декларація про майновий стан і доходи.

Читайте також:
З липня цього року Польща скасовує виплати за розміщення українців З липня цього року Польща скасовує виплати за розміщення українців
"Собака-погризяка" та ВАЗ за 66 мільйонів: В Опендатабот розповіли про помилки та курйози в деклараціях чиновників
Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК: Тепер вони можуть робити це через Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК: Тепер вони можуть робити це через "Дію"
Шрі-Ланка скасовує візи тисячам росіян, їм дали два тижні, щоб зібрати речі Шрі-Ланка скасовує візи тисячам росіян, їм дали два тижні, щоб зібрати речі