USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Чи можна приймати снодійне без консультації фахівця: Роз’яснення сомнологині

Снодійне просто блокує причину на короткостроковий час, а не вирішує її
сомнологиня Дар’я Пилипенко 7 травня
Сомнологиня Дар’я Пилипенко в ефірі UWN, 7 травня
Джерело: скріншот

Безсоння – це не хвороба. Це нормально, це, можливо, ознака якоїсь ліні, або те, що ти не втомився. Про це заявила сомнологиня Дар’я Пилипенко в ефірі UWN.

"Однак дійсно, якщо людина просинається вночі часто, просинається рано-вранці до будильника, якщо потрібно вставати або не може відчувати сон, тобто заснути після нічного пробудження більше ніж 15–30 хвилин, це означає, що в неї безсоння відповідно до звичайної клінічної картини сну", – розповідає вона.

Пилипенко наголошує, що такій людині потрібно звертатися до фахівця. Це потребує лікування.

"Просто, тому що я не можу заснути, приймати снодійне неконтрольовано не рекомендовано, тому що, наприклад, якщо у людини існує обструктивна апноя, тобто храп, і така людина не може заснути, у неї є важкість із засинанням і вона просто приймає снодійне, то є ризик летального виходу", – сказала сомнологиня.

Тому що снодійне просто заблокує центр дихання і людина не зможе прокинутися в період зупинки.

"Апноє – це зупинка дихання протягом сну, тому потрібно дуже контрольовано та відповідально відноситися до снодійних, тому що якщо людина має складності із засинанням, то існує причина і потрібно цю причину знайти та пролікувати або пройти терапевта", – підсумувала Пилипенко.

При цьому зазначила, що снодійне лише просто блокує причину на короткостроковий час, а потрібно її знайти.

Читайте також:
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк
Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко
Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання