USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Резніков: У Києві, на випадок прориву РФ, були заміновані всі мости

У разі прориву росіян у столицю з півночі, усі мости було б підірвано
міст в Києві
Джерело: відкриті джерела

У Києві, на початку повномасштабного вторгнення Росії, українські військові замінували всі мости. У разі прориву росіян у столицю з півночі, усі мости було б підірвано, заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

"Вони (мости, – ред.) всі були заміновані. Була команда, якщо прорив – то обрізати можливість переходу з лівого берега на правий", – сказав Резніков.

В той же час речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов заявив, що російські окупанти можуть повторити наступ на Київ, але українські військові сили готові дати відсіч ворогу.

Втім, аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) називають "надзвичайно малоймовірним" те, що російські сили зможуть взяти Київ, навіть якщо знову атакуватимуть із Білорусі.

Причиною тому є те, що звичайні сили Росії сильно деградували і їм бракує тієї бойової потужності, яку вони мали, коли Росія намагалася здійснити (і провалила) свою повномасштабну спробу захопити Київ у лютому 2022 року. 

У ISW нагадали, що російська армія, яка вдерлась в Україну, не змогла закріпити свої успіхи після стрімкого просування на початку вторгнення. Також Росія не змогла досягти панування у повітрі і втратила велику кількість свого арсеналу та високоточної зброї.

Читайте також:
Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги