USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

Бояться ударів ЗСУ? Білорусь масово встановлює системи оповіщення біля кордону з Україною, – ЗМІ

Сирени хочуть встановити в Гомельському, Добрушському, Брагінському, Лоївському, Наровлянському та Єльському районах
Система оповіщення
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Білорусь масово почала встановлювати системи оповіщення громадян у прикордонних з Україною областях. Більшість із них з'являться в сільській місцевості. Про це повідомляє білоруський портал "Флагшток".

За даними ЗМІ, Гомельське обласне управління МНС закуповує послуги з модернізації автоматизованої системи централізованого оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

З технічного опису закупівлі випливає, що модернізація передбачає влаштування запуску сирен у прикордонних з Україною районах Гомельської області.

Проєкт зачіпає 52 населених пункти у 8 районах області, переважно в сільській місцевості. Розміщувати сирени планують на будівлях сільрад, дитячих садків, шкіл і колгоспів.

Запустити систему хочуть до грудня 2023 року.

Відповідно до закупівлі, найбільшу кількість систем оповіщення планують розташувати в Гомельському, Добруському, Брагінському, Лоївському, Наровлянському та Єльському районах. Саме ці райони на початку 2022 року стали плацдармом російських військ для нападу на Україну.

Джерело: Флагшток

Раніше

Кілька днів тому стало відомо, що росіяни розглядають можливість виробництва іранських дронів Shahed на території Білорусі. Робоча група, яка складалась з іранських інженерів, разом з представниками ФСБ РФ та КДБ РБ відвідали Гомельський радіозавод.

Також, за даними Міністерства оборони Білорусі, країна сформувала новий зенітно-ракетний полк. Він знаходиться приблизно за 60 км від Рівненської області. 

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку