USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Білий дім у 2024 році планує збільшити оборонний бюджет до 842 млрд доларів

Також проєкт бюджету передбачає виділення 6 млрд доларів на підтримку України
США
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація США хоче збільшити фінансування Міноборони на 2024 фінансовий рік до 842 млрд доларів – на 3,2% більше, ніж у 2023 фінансовому році. Про це повідомляє Defense news з посиланням на проєкт оборонного бюджету.

Також проєкт бюджету передбачає виділення 6 млрд доларів на підтримку України, проте незрозуміло, чи призначені ці гроші для військової або економічної допомоги.

Ще 37,7 млрд доларів мають піти на продовження модернізації ядерних арсеналів, 9,1 млрд доларів – на нарощування оборонного потенціалу США в Тихоокеанському регіоні.

Також Білий дім хоче оптимізувати і модернізувати військове суднобудування, що включає в себе оптимізацію роботи чотирьох основних військово-морських верфей. Адміністрація має намір продовжити реформувати сили атомних підводних човнів, оснащених балістичними ракетами (ракетні підводні крейсери стратегічного призначення), зокрема "підвищувати їх смертоносність і виживаність і особливо посилювати їхню перевагу в діях під водою".

Крім того, бюджет також передбачає інвестиції в найбільш важливі технології та ключові сектори військово-промислового комплексу США, включно з мікроелектронікою, виробництвом підводних човнів і боєприпасів, біовиробництвом. Пропонується виділити й кошти для Міненерго з метою сприяти партнерству США, Британії та Австралії AUKUS.

Читайте також:
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання "шатдауну"
Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади
США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли