USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

Більше техніки на фронт: Мінцифри підписало меморандум із САП

Меморандум спрямує ще більше ресурсів на підтримку військових
меморандум
Очільники САП і Мінцифри
Джерело: Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підписали меморандум на підтримку українських захисників у межах проєкту "Армія дронів". Про це поінформували в пресслужбі Мінцифри.

За словами очільника відомства Михайла Федорова, під час повномасштабної війни САП продовжує ефективно боротися з корупцією в Україні. Тож, на думку віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, варто обʼєднуватися, щоб розвивати "Армію дронів" у межах UNITED24.

"Меморандум спрямує ще більше ресурсів на підтримку військових. Кошти, отримані в результаті угод прокурорів та обвинувачених, спрямовуємо на забезпечення армії БПЛА, технікою та необхідним обладнанням", – йдеться у повідомленні.

Відзначимо, протягом 2023 року САП вже задонатили 650 млн гривень на напрям "Оборона" платформи UNITED24. Завдяки внескам придбали сотні сучасних безпілотників для ЗСУ й ГУР, а також значну кількість БМП-2 для бригад "Гвардії наступу".

Додамо, Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт.

Про "Армію дронів"

"Армія дронів" – це проєкт, що був започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Він стартував 1 липня 2022 року. Це комплексна програма, в межах якої заплановано системну закупівлю дронів, їхній ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. 

До липня 2023 року в країні повинен бути створений Операційний центр кібербезпеки на базі МОУ. А Міністерство оборони України до жовтня 2023 року повинно створити Інтегровану військову кадрову політику відомства з урахуванням досвіду бойових дій і принципів, прийнятих у Збройних силах держав – членів НАТО.

У цілому впродовж року передбачається задоволення потреб Сил безпеки та оборони у відповідних типах безпілотних літальних апаратів, у тому числі власного виробництва.

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
У Харкові на Великдень зачинять вхід на міські кладовища У Харкові на Великдень зачинять вхід на міські кладовища
Міністра викрили на заволодінні державною землею Міністра викрили на заволодінні державною землею
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги