USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

У Курську область залетів безпілотник із написом "Слава Україні", – росЗМІ

Місцева влада доповіла, що наразі біля безпілотника виставлена охорона
БПЛА Орлан
Джерело: відкриті джерела

Вранці 7 травня за 61 кілометр від кордону з Україною на території Курської області знайдений БПЛА, на крилі якого був надпис "Слава Україні". Про це повідомляють росЗМІ.

За попередніми даними, БПЛА було знайдено рано-вранці 7 травня за 61 кілометр від кордону з Україною неподалік села Полозівка. На крилі у нього був надпис "Слава Україні", проте жодних інших розпізнавальних знаків більше не було.

Місцева влада доповіла, що наразі біля безпілотника виставлена охорона. Фото літального апарату в мережі не публікують.

Зазначимо, що днем раніше, 6 травня, губернатор Курської області Роман Старовойт повідомив про обстріл регіону та звинуватив у цьому Збройні сили України.

В лютому безпілотники атакували Росію

Останній день лютого цього року для Росії став доволі неспокійним. Повідомлення про атаку безпілотників або про їх появу з'явилося одразу у декількох регіонах. Детально розповідаємо, що трапилось.

Привіт, Підмосков'я

Джерело: відкриті джерела

РосЗМІ пишуть, що український БПЛА "вперше за весь час СВО долетів практично до Москви". Зараз під Коломною у Підмосков'ї, де, як пишуть ЗМІ, впав безпілотник UJ-22, перекрили дорогу та оточили територію.

При цьому людям оголошують про проведення навчань, яких саме, не повідомляється.

Гаряча ніч в Туапсе

В російському Туапсе вночі сталася пожежа на нафтобазі "Роснафти". За даними місцевих ЗМІ, інцидент стався близько другої ночі. При цьому місцеві жителі розповіли, що перед пожежею чули два вибухи з різницею у кілька секунд. Цікаво те, що буквально в кількох десятках метрів від нафтобази знаходиться російська казарма.

Пізніше стало відомо, що це була атака "двох невстановлених літальних апаратів". Звичайно, росЗМІ одразу почали писати, що вони були українські. 

Внаслідок пожежі цистерни з нафтою вціліли, згоріла лише бойлерна. Поряд з будівлею були виявлені дві ями глибиною у півтора метра.

БПЛА в Бєлгороді

В ніч з 27-го на 28 лютого над російським Бєлгородом було збито три безпілотники. В результаті цього було пошкоджено декілька автомобілей, в деяких будинках було вибито вікна. А один з безпілотників залетів після збиття у квартиру. За даними місцевої влади, ніхто не постраждав. Кому саме належать безпілотники – не відомо.

НЛО в Санкт-Петербурзі

В першій половині дня 28 лютого над Санкт-Петербургом закрили для літаків повітряний простір. А в аеропорту Пулково було оголошено затримку рейсів до 12:00. В росЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що запроваджений план "Килим" нібито у зв'язку з можливою атакою безпілотників. В повітря були підняті кілька винищувачів. Через кілька годин повітряний простір над містом відкрили.

Пізніше в Міноборони РФ повідомили, що обмеження польотів над Петербургом були навчаннями сил ППО з цивільними органами управління повітряним рухом.

"Відпрацьовано питання виявлення, перехоплення та ідентифікації передбачуваної мети порушника, а також взаємодії з екстреними службами. Було задіяно винищувачів зі складу чергових сил ППО", – зазначили у відомстві.

Безпілотник в Адигеї

В Республіці Адигея місцева влада заявила про падіння невідомого літального апарату. У росЗМІ були опубліковані знімки залишків невідомого літального апарату. Невідомий об'єкт впав у селищі Нове Гіагинського району. 

За даними місцевих чиновників, жертв та постраждалих немає. Є руйнування споруди на фермі. 

Цікаво, що від місця падіння БПЛА до Туапсе, де вночі була пожежа, усього 150 кілометрів.

Тим часом більшість українців вважають удари по території Росії необхідними. З такою пропозицією погоджується 90% респондентів. 

Читайте також:
Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня