USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Байден офіційно оголосив, що змагатиметься на виборах президента США у 2024 році

Чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на 5 листопада 2024 року
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Чинний президент США Джо Байден офіційно оголосив, що висуватиметься на виборах глави держави у 2024 році. Про це він повідомив у Twitter.

"У кожного покоління є моменти, коли доводиться відстоювати демократію. Відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що то наше. Ось чому я висуваюсь на переобрання на пост президента Сполучених Штатів. Приєднуйтеся до нас. Закінчімо роботу", – написав Джо Байден.

Раніше

Президент Америки Джо Байден у приватних розмовах говорив, що "точно балотуватиметься" на другий термін президентства. Про це повідомляє CNN.

За даними видання, радники і союзники Байдена розповідають, що президент часто говорить про те, чого б міг досягти на посаді під час другого терміну. У приватних розмовах він підтвердив кільком посадовцям, що "точно балотуватиметься", пише CNN. 

"Президент Байден чітко дав зрозуміти, що він має намір балотуватися і він зосереджений на тому, щоб завершити роботу, яку виконує для американських сімей: продовжувати повертати виробництво з-за кордону, скорочувати дефіцит за рахунок того, щоб багаті платили свою справедливу частку, і боротись за фундаментальні права, такі як свобода вибору", – заявив виданню речник Білого дому Ендрю Бейтс.

Суперники Байдена

Дональд Трамп, якого Байден переміг два роки тому, оголосив, що знову балотуватиметься у Білий дім. Він – головний суперник Байдена.

За даними опитування Reuters/Ipsos, якщо суперником Джо Байдена на президентських виборах буде Дональд Трамп, то невеличку перевагу матиме республіканець: за Трампа готові голосувати 42% американців, за Байдена – 39%. Фактично шанси Байдена і його ймовірного суперника є абсолютно рівними, оскільки статистична похибка у цьому опитуванні дорівнює 4%.

Що це означатиме для України?

Балотування і подальша перемога Джо Байдена, звичайно, означала б для України подальшу вагому підтримку Штатів у війні з Російською Федерацією.

Відзначимо, він неодноразово заявляв, що вірить в перемогу нашої країни, а Америка та країни ЄС "допомагатимуть стільки, скільки це буде потрібно".

Його слова підкріплюються і реальною допомогою. Зокрема, під час свого візиту до Києва Байден оголосив про черговий пакет військової допомоги Україні на 500 млн доларів, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження.

Таким чином, воєнна допомога США досягла майже 30 млрд доларів за рік. Серед іншого Америка надала Україні 31 танк M1 Abrams, 109 БМП Bradley, 90 БТР Stryker, 300 БТР M113 та 250 БТР M1117, 700 дронів Switchblade та 1800 дронів Phoenix Ghost, Ракети GLSDB, AGM-88 HARM, RIM-7 Sea Sparrow, Zuni. А ще – мільйони снарядів до артилерії, ракет до РСЗВ, ЗРК, автомати, міномети, радари, засоби зв’язку, захисту і багато-багато іншого.

Менш райдужна перспектива буде для України у випадку перемоги Дональда Трампа. Так, нагадаємо, що відомий своїми симпатіями до Володимира Путіна Трамп публічно похвалив свого кумира, коли безпосередньо перед вторгненням в Україну Кремль вирішив "визнати" терористичні угруповання "ЛДНР" як незалежні держави.

А вже в серпні Трамп висловив думку, що Росія не стала б нападати, якби Україна відмовилася від Криму і курсу в НАТО.

Критикував експрезидент Америки і військову допомогу Україні. Зокрема колишній президент США Дональд Трамп критично висловився з приводу поставок західних танків в Україну. У своїй власній соціальній мережі Truth Social він заявив, що так справа може дійти і до поставок Україні ядерної зброї.

Чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на 5 листопада 2024 року. 

Читайте також:
Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, - Білий дім
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так