USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Авдіївка може стати другим Бахмутом: Трасу на виїзд із міста називають "дорогою смерті"

В Авдіївці залишаються близько 2000 осіб. Серед них – шестеро дітей
руйнування будинок Авдіївка війна
Пошкоджений житловий будинок у Авдіївці
Джерело: Reuters

Авдіївка на Донеччині щодня зазнає потужного обстрілу російської артилерії та реактивних систем. Про це заявив голова місцевої військової адміністрації Віталій Барабаш, передає CNN.

Зазначається, що це місто може стати другим Бахмутом.

Місто з великим металургійним заводом на північ від Донецька зазнає постійних обстрілів з початку російського вторгнення. Однак останніми тижнями російські наземні атаки в цьому районі посилилися.

"Більше обстрілів, більше масованих обстрілів, більше ракетних обстрілів міста. Кількість штурмових дій навколо міста також збільшується в рази. Більше обстрілів позицій, більше ракетних обстрілів, більше повітряних і ракетних ударів – і те  і інше в місті і на позиціях", – розповів Барабаш.

Зокрема, ввечері 21 березня був масований обстріл центральної частини міста. Решта ночі, за його словами, пройшла "відносно спокійно". Проте лінію оборони навколо міста "обстрілювали всю ніч".

"Були сильні обстріли, зі стрілецької зброї велися бої на всіх напрямках – і з півдня, і з півночі", – додав він.

Евакуація цивільного населення триває, але вихід з міста – це "дорога смерті", ділянка дороги контролюється російськими військами, які відкривають вогонь у будь-який момент.

За останні три тижні з міста виїхало 180 людей, а за оцінками українських чиновників, в Авдіївці залишаються близько 2000 осіб. Серед них – шестеро дітей. Одну дитину евакуювали у вівторок, а влада планує евакуювати ще одну в середу.

Читайте також:
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування